Bilinçaltı nasıl çalışır? Nasıl kullanılır?


 Bilinçaltı nedir? Kısaca binçaltı; insanın önceden yaptıklarını kaydeden, kaydettikleriyle kişinin geleceğe yön veren bir beyin fonksiyonudur.

 Bilinçaltı nasıl çalışır? Bilinçaltımız doğduğumuz andan itibaren etrafımızda gelişen olayları kaydeder. Bunlara göre kendine şekil verir. Bu kayıtların sadece bazılarını bilincimiz hatırlar. Bilinçaltımız ise hiç birini unutmaz. Geçmişte kaydettiği bilgileri gelecekte başımıza gelen her olayda kullanır. Organlarımızın buna göre hareket etmesini sağlar. Örneğin bir anne, çocuğu konuşmaya çalışırken ona kızıp susmasını söylerse çocuk mehtemelen ileride sessiz bir insan olacaktır.
 Bazende biz olmamış birşeyi olmuş gibi düşünerek biliçaltımıza yön veririz. Bunun en güzel örneği sahne korkusudur. Sürekli sahnede heyecanlanacağımızı, hata yapacağımızı düşünürüz ve korktuğumuz şey başımıza gelir. Eğer siz çalıştığınız yeri çok seviyorsanız, işten atılmaktan sürekli korkuyorsanız yine korktuğunuz şey başınıza gelir. Çünkü bilinçaltı her eylemimizi düşüncelerimize göre şekillendirir. Düşüncelerimizin iyi-kötü ya da doğru-yanlış olup olmadığını sorgulamaz, bunu tartışmaz herşeyi olduğu gibi kabul eder. Biz ne mesajı verirsek onu alır ve uygular. Uygulama esnasında hiç aklımıza gelemeyecek mükemmel yöntemler kullanır. Her yolu mübah sayar. Bütün organlarımızı buna adar.

 Bilinçaltını nasıl daha iyi kullanabiliriz? Bilinçaltımız bizi düşüncelerimizdeki kişi yapabilmek için mucizevi şekilde çalışır. Gündüz çalıştığı gibi gece bilincimiz kapalıykende çalışmaya devam eder. En aktif olduğu zaman gece uyuduğumuz zamandır. Uyku esnasında düşüncelerimizi alır, yoğurur ve adeta kullanıma hazır hale getirir. Mesajlarımızı alabileceği en iyi zaman, uyumadan hemen önce bilincimiz kapanırken ve uyandıktan hemen sonra bilincimiz açılırken oluşan zamanlardır. Eğer olmak istediğimiz bir kişi veya yapmak istediğimiz bir iş varsa bunu düzenli olarak bu zamanlarda düşünmeliyiz. Fakat düşüncelerimiz birbiriyle çelişmemeli. Yani şimdi olmak istediğimiz kişiyi düşünüp 5 dakika sonra ben bu kişi olamam dememeliyiz. Düzenli ve iyi düşünceler mutlaka sonuç getirecektir.
 Öte yandan bilinçaltımıza gece yatmadan önce bir sorun sunarsak bunun çözümünü bize verecektir. Hemen sabah vermesini beklememeliyiz. Sorunumuzu sürekli yineleyerek düşünmeye devam etmeliyiz. Bir sabah uyandığınızda sorununuzun çözümünü bulacaksınız. Bunun en güzel örneği tarihe geçmiş düşünürler, bilim adamlarıdır. Bunlar kendilerini sürekli sorulara boğmuş ve buldukları cevapları insanlığın hizmetine sunmuşlardır.

Sonuç: Kişi ne düşünürse odur. Hayatımız, düşüncelerimizi uygulamaya çalışan bilinçaltımızla anlamlıdır. Eğer düşünme ve konuşma yeteneklerimiz olmasaydı hayvanlardan bir farkımız kalmazdı.

Ödev: Bilinçaltının nasıl daha iyi çalışacağını biraz daha anlamak için şu testi uygulayabilirsiniz. Uyumadan önce belli bir saatte uyanmak istediğinizi düşünün. Düşünceniz çok net, çok kesin olsun. Uyandıktan sonra yapmanız gereken bir işiniz olsun. Yatmadan önce kendinizi koşullandırın. Eğer bunu iyi yapabilirseniz sonuç alacağınızdan emin olabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ENEGRAM NEDİR

Dr. Rıza Nur Hayat ve Hatıratım

Halkla İlişkiler ve Propaganda